15.12.2013

Hebosia

Moikkelis, eilen lauantaina ratsastustunnit oli peruttu koska kenttä oli niin jäässä et siinä ei voinu kun kävellä.
Mie tulin kuitenki kymppiin tallille, ketää muita ei tullu. Siivosin karsinat ja sit hain Nallen tarhasta puunasin sen puhtaaks, jalkoja syynätessä huomasin oej yhen hokin olevan tosi löysä niin hain hokkiavaimen ja kiristin sen kunnolla, heitin suitset niskaan ja lähin sen kaa kentälle. Menin siis ilman satulaa. Ajatuksena mulla oli saaha Nalle taipumaan kunnolla kaulastaan. Otin oikein pitkät alkukävelyt sitten nappasin raipan aidalta ja aloin verkkaa Nallee pohkeenväistöillä ja temponväihteluilla askellajin sisällä eli tässä tapauksessa käynnissä. Tein kans pääty ympyrät joilla ylitaivutin. Nalle kulki tosi kivasti ja alko kulkemaan peräänannossa vaiheittain. Tein kans paljon pysähyksiä. Ratsastin n.30min.
Tulin Nallen kans talliin.

Sitten hain Dinan...otin sen käytävälle mikä ärsytti tammukkaa suuresti kun Pauliina jako iltaheiniä karsinaan ja sen piti vaan nököttää siinä. Dinankin puunasin oikein tarkkaan. Sitten lähina sen kaa kentälle. Otettiin pitkät alkukävelyt. Dinan selässä on aivan ihana istua ilmansatulaa.
Vaihoin suuntaa monta kertaa jo alkukäynneissä. Kun otin ohjat aloin tekemään pieniä voltteja ja pyysin Dinaa taipumaan rehellisesti korvienvälistä. Tein kaarevilla urilla pohkeenväistöjä pitkillä sivuilla -> uralta pois väistö, suoristus ja takaisin uralle.
Tein avotaivutuksia pitkillä sivuilla. Kolmikaarista kiemurauraa jossa on todella terävät kulmat ja pituus halkaisijalle pysäytykset.
Otin muutaman kierroksen välikävelyt, siinä vaiheessa mua palelti jo ihan kamalasti. Sitten tein kahdeksikolla pysäytys-lyhyttä käyntiä-pysäytys-vapaata käyntiä-pysäytys- peruutus...
Sitä tein jonkin aikaa ja kun Dina tuntui tosi hyvältä koko ratsastuksen ajan otin vielä muutamat pohkeenväistöt ja sitten loppukäynnit. Aah, tammukka vaan on niiin mun makuun. Täydellinen hevoinen :D Kun palelin siellä tammukan lämpimässä selässä tajusin, että tää tässä... Dina on mun unelmien hevonen. Ihan täydellinen.

Kun tultii talliin nii sitte hoidin tamman vielä viskasin loimet selkää ja vein tarhaan. Nappasin.ikean kassillisen heinää mukaa, mammukka yritti koko matkan tarhalle salakavalasti pihistää heinää siitä kassista. :D
Sit jätin sen sinne syömään ansaitsemiaan päiväheiniä Roosan kanssa. Oisin ratsastanu viel 2 muuta heppaa jos ois ollu aikaa :)

Tosiaan kentän huonon kunnon vuoksi menin molempien heppojen kaa pelkästään käyntiä. :) Kyllä siinä välillä tuntuu että mielikuvitus loppuu tehtävien suhteen :D Varsinkin kun pysty menee vaan käyntiä.
Ratsastin molemmat siis itsenäisesti.

Tänään tulin tallille yhteentoista. Yks mulle täysin tuntematon nainen oli täällä siivoo karsinoita niin rupesin sitten siivoo sen kaa. Sit purutin kaikki karsinat. Lakasin, pesin juomakuppeja, jaettiin päiväheinät ja nyt mulla ois tarkotuksena käyä nappaa Dinasta kuvia tähän postaukseen ja sitten teen heposten ruoat valmiiks ja putsailen ainaki Dinan ja Dozan varusteet. Mulla on varmaan tänää ratsastus. En kyllä ees tiiä että mikä tunti ja monelta mutta ei kai se haittaa ku oon täällä valmiina oottelemassa :D
Tosiaan. Dina on se minkä ottaisin omaks jos saisin. Hassua,että mun äiti ties sen mua ennen. Ja muuten sain kesätöitä täältä tallilta leiriavustajana/isosena!! <3 Mahtavaa!

Mutta joo...illalla aattelin käyä ulkona ja olla koneella ja kahtoo telkkarrii. ;) Heissan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on tervetullutta, muistakaa kuitenkin:
# Asiallinen kielenkäyttö
# Tässä blogissa ei haukuta ketään
- Kiitos <3