18.10.2013

Hiihtäjät, teidät on nähty!

Moii! Noniin nyt kirjotan nopeesti lyhyen postauksen ku "Viimeinen samurai" alkaa kohta ja ihan pakko mennä kahtoo sitä ;)
Tiistaina ja keskiviikkona mulla oli vuokraukset aamulla ja illalla normitunnit, menin Tiistaina Dinalla koulua sen vuokrauksen, tavotteena oli saaha Dina rennoks ja hyvin avuille. Tamma tuli tosi nätisti tuntumalle, eikä painanu kädelle yhtään. Se kulki peräänannossa mukavasti pitkiä pätkiä. Tehtiin vähä semmosta ylitaivuttelua tavotteena saaha neidin kaulaa ja niskaa vähä jumpattua kun tuntikäytössä ne helposti menee jumiin. Aluks Dina oli vähä vastahakonen mutta sitten se rupes taipumaan ja samalla pyöristymään. Äiti oli tosiaan kattomassa sitä tuntia ja sano et näytti tosi hyvältä. Laukkakin saatiin rullaamaan tosi kivasti ja tein vastalaukkaa kaarevalla kiemurauralla. 
Illalla menin Roosalla, meil oli vähä hankalaa aluks löytää yhteinen sävel, mutta sit rupes sujumaan ihan hyvin. 
Mentiin kahella pääty-ympyrällä semmosta tehtävää että puolet ympyrästä koottiin ravia ja puolet lisättiin. Roosa oli aika laiska pohkeelle, mut pari kertaa kun kannuksella huomautin niin se rupes tosissaan liikkumaan. Kun siirryttiin laukka tehtävään Roosa oli aluks kuulolla, sit se varmaa ärsyynty vähä mun liikaa puristavaan jalkaan kun ei halunnu enää nostaa laukkaa. Tein sit silleen et otin jalkkarit kaulalle et saan oman istunnan rennommaks. Sit onnistu laukatki. Roosalla meneminen on aina hyvin opettavaista :) 

Mie ja Roosa kesällä estetunnilla, mikä ei oikeen onnistunu :) 
Keskiviikkona menin aamusta tallille, siivoilin Dinan karsinan ja laittelin kaikkii hommia siinä. Sit hain Dinan tarhasta ja huolella harjailin sen ja samal katoin ettei sil oo mitään haavoja tms. :) 
Tamma oli kaikinpuolin kunnossa. Tallityöntekijä Jonna tuli mun seuraks sit liikuttelee Ellaa, joka on viel toipilaana, niin siihen kentälle ettei tarvinnu olla ihan yksin Dinskun kaa. Menin ilman satulaa. Mentiin aika pitkään käyntiä ja otin tammaa kuulolle erilaisilla tehtävillä, tehtiin väistöjä ja avotaivutuksia ja muutama etuosakäännös. Sit lähettiin menee ravi-seis-ravi-seis tehtävää, ja kun tamma tuli hyvin avuille ruvettiin tekee raviväistöjä. Sit otin välillä aina käyntiin ja tehtiin avotaivutuksia pitkällä sivulla. Tein käynnissä kans pohkeenväistöö silleen siksakkia, että tamma joutu vähä miettii mihin suuntaan pitää jalkojen mennä :D 
Hyvin ne meni. Sit otin loppu verkkaa keskiympyrällä taivuttaen vuorotellen sisälle ja ulos, niin että tamma rupes pyöristyy kivasti. Sit mentiin viel hetki lennokasta ravia uraa pitkin, ja muutamat väistöt ja lopeteltiin siihen. :) Dina oli ihan superi. Tallissa huolsin ja rasvasin Dinan suitset ja hoidin kans satulan. Huomasin illalla että oli menny vatsalihakset kipeeks tosta tunnista ku Dinalla on aika iso ravi. 
Sitten illalla oli pienryhmä tunti ja loppujenlopuks ratsuks tuli Dina <3 
Menin jo ajoissa tallille ja laittelin heppojen ruokia siellä. 
Tunnilla meitä oli 4 ratsastajaa, lähettiin yhel isol ympyräl tekee avo- ja sulkutaivutuksia. Aluks ei neiti ois halunnu tehä töitä ollenkaan mutta sitten sieltä tuli ihan sika hyviä avotaivutuksia ja no sulkutaivutuksissa oli aika paljo viel parantamisen varaa, mut oon silti tyytyväinen niihinki, ne oli huomattavasti hankalampia Dinalle. :) Sit otettiin välillä aina ravi pätkiä niin että ratsastettiin hevosia rennoks ja liikkumaan isoilla lennokkailla askelilla. Dinalta se luonnistu tosi hyvin. Sit jatkettiin viel avoja ja sulkuja. Laukka tehtävä oli semmonen että ensin mentiin keskilaukkaa ja sitten ratsastettiin siitä ulos. Se kun tehtiin muutaman kerran niin ruvettiin kokoomaan laukkaa ja tehtiin puoles välis pitkää sivuu laukka-käynti-laukka siirtyminen. Aluks oli niin paljo pollessa vauhtia että ei meinannu käyntiin saaha ollenkaan mut sitten kun sain sitä paremmin taas kuulolle niin moitteetta onnistu käyntiin siirtyminen. 
Dina oli taas tosi kiva ratsastaa ja oikein hieno. 

Meillä on ollu mun opettajan kanssa projektina mun käsien asennon korjaaminen, koska ennen pidin niitä jostain syystä hirveen alhaalla, mikä vaikutti tosipaljon mun ryhtiin ja sit rintakehä oli kans tosi kasassa. Nyt ollaan jo huomattu paljon edistystä käsien suhteen, mun ryhti on parantunu huomattavasti ja mikä parasta, hevonenkin kulkee paremmin ;) 
Kyllä välil tulee niitä hetkiä et kädet palautuu siihen vanhalle paikalle, esim jos on vaikee tehtävä niin sit ei muista keskittyy niihin käsiin ku pitää muistaa niin monta muutaki asiaa, mut aina ku ope huomauttaa niin joka tunti se joutuu huomauttaa vähemmän ja vähemmän. Kohta se uus, parempi asento on mulla jo lihasmuistissa. :) Käsien asennon korjaaminen, niinkun minkä tahansa...vaatii varmaan satoja ja tuhansia toistoja ennen kuin se tulee luonnostaan. 

Torstaina tallin hepoil oli kengityspäivä, ja mä menin tallille hoitaa Dinaa. Vaikka normaalioloissa talli on sillon kiinni. No meil oli ratsastusjooga tunteja ja talutin Dinaa siellä, Dina oli ekaa kertaa mukana siinä touhussa. 
Ihana oli huomata, että kun Dinalle tuli epävarma olo se turvautu minuun. :) 
Sittenpä laittelin siel ruokia, ja hain heppoi tarhasta ja olin yleisenä apuna. 

Täällä meil kiuruveellä on jo hirveet kinokset lunta, ja uskokaapa tai älkää, kun olin koiran kaa lenkillä tuli muutama hiihtäjäkin vastaan :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on tervetullutta, muistakaa kuitenkin:
# Asiallinen kielenkäyttö
# Tässä blogissa ei haukuta ketään
- Kiitos <3