7.11.2013

Its great day

Helou, taas täällä ;) 
Noni aattelin nyt selostaa sitä eilistä pienryhmä tuntia. Mentiin koulua, ja mä menin Dinalla. 
Kun menin tallille nii alotin siirtämällä Dinan toiseen karsinaan, että sain sen oman karsinan siivottua. Sittenpä laitoin sen omaan boxiisa ja harjasin sen aika nopeesti. Joku oli jättäny Dinan kuraset pintelit paketoimatta ja ne oli kuivunu semmosiks koppuroiks niin harjasin ne sitten ja paketoin. Sitten mulla meinas tulla vähä kiire ku rupesin satuloimaan Dinaa 10vaille ja jouvuin etsiskelee sen takasuojia sieltä hetken aikaa, ja vaihoin huovanki nopeesti ku sillä oli semmonen eskadronin perus musta, kauheen ruma ja kauheen likanen. :D Joo tiiän, Dina ei oo mun oma mut ei nyt niin likasella huovalla voinu mennä. Sit laittelin sille kamat niskaan ja parii minuuttia vaille Pauliina huuteli, että kohta voi lähtee kentälle nii sanoin että ei oo mullakaa viel kaikki kamat päällä niin se tarjos apua ja mie pääsin vaihtaa vaatteita ja Pauliina laitto Dinalle pintelit :) <3 

Tunti alotettiin niin, että hevosten piti liikkua isoa ravia eteenpäin ja mennä ajatuksella "turpa viistää maata" mä jouduin aika pitkään hakemaan sitä tuntumaa että sain ratsastettua pohkeella sen kuolaimelle etten koittanu ratsastaa sitä ns. taaksepäin ohjilla. 

(Nyt tuli suunnitelmiin muutos, lähetään kohta ohjaajan kaa ostaa syyskukkia talvikukkia, jotka meijän on pitäny ostaa koulujen alusta asti. Mut ollaan näköjään hirveen kiireisiä. Niin joudunkin nyt kirjottaa vähä lyhemmän version.)

Sitten otettiinkin jo laukkaa, ja tehtiin laukka-käynti siirtymisiä suoralla uralla ja niitä piti saaha 7-10 yhen kierroksen aikana, ja ai että oli Dinan kanssa ensinnäkin laukannostot hakusessa ja sitten käyntiin siirtymiset. Sit kun ope vähä opasti mua käsien kanssa (jälleen kerran) niin laukat nous tosi kivasti...hetken. Sit jäin puristaa pohkeella liikaa ja Dina koki sen epämiellyttäväks eikä halunnu laukata. Parit nostot vielä, ja vaihettiin kierrossuuntaa. Tehtiin samaa tehtävää toiseen suuntaan ja sitten mentiin keskiympyrälle laukassa. Siinä tuli taas tää jalalla puristus ilmi, niin muutama kierros Dina kulki tosi kivaa laukkaa ja muu meni varmaa siihen laukan valmisteluun ja jalan rauhottamiseen. Tehtii tätäki myös toiseen suuntaan.
Sitten tultiin siksak raviväistöjä pitkillä sivuilla, neljä väistöö piti saaha kummallekki sivulle. 
Se meni tosi kivasti, otin vielä jalkkarit kaulalle niin oli helpompi istua siellä Dinan ravissa. Sitten mie sain ottaa viel muutaman laukannoston ja sit otettiinki loppuravit, pitkin ohjin. Dina kulki tosi kivasti. Sittenpä se tunti alkokin olla jo aika hyvin pulkassa. 

Mutta nyt pitää mennä. :) Tää päivä on ollu tosi hyvä! Ja huomenna kohti Kuopioo ja Kiuruvettä <3 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on tervetullutta, muistakaa kuitenkin:
# Asiallinen kielenkäyttö
# Tässä blogissa ei haukuta ketään
- Kiitos <3